Waar sta ik (voor)?

Tijdens mijn re-integratie richting mijn baan, kwam ik erachter dat ik geen idee had hoe of wat, het gevoel ontbrak. Na een jaar gestrekt door een Burn-out, was ik na een valse start iets eerder, voornemens om het niet langer zelf te hoeven doen. Maar hoe of wat dan wel? Ik miste mijn eigen kompas en had geen idee, gelukkig dat ‘Maps’ bestaat.. SanTiKi was dan ook niet ver weg en dus zo gevonden.
Ik heb aan Sandra een hele stevige spiegel gehad, één met een warm hart en een goed (richtings)gevoel.
Zelden treft het mij, dat ik op een speelse doch duidelijke wijze, zo geraakt werd.
Mijn (zelf)beeld werd teruggevonden, zo ook mijn oorspronkelijke motivatie voor het destijds aangaan van mijn baan. Dit door middel van praktische opstellingmethodes, wat maakt dat het ook daadwerkelijk voelbaar werd in de ruimte. Immers, een Burn-out begint bij het verliezen van niet alleen het overzicht of de vermeende controle, maar zeker ook het gevoel.
Dank Sandra voor je open deur, je extra bakjes koffie ten tijde van een korte adempauze 😉 en je onvoorwaardelijke steun.
CONSULTANT GEMEENTE

Vragen om over na te denken

De gesprekken met Sandra heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kon mij verhaal vertellen en Sandra luistert zonder te oordelen. Ze stelt de juiste vragen, die je echt aan het denken zetten, zonder dat ze daar perse een antwoord op verwacht.
TEAM LEADER SUPPLY CHAIN CENTER

Gevoeligheid in drijfveren

Een half jaar een coaching traject doorlopen met Sandra. In een prettige ruimte, goede gesprekken gevoerd en daarbij de drijfveren besproken. Door middel van praktische voorbeelden en stijlen, de gevoeligheden besproken, inzichtelijk gemaakt en in de praktijk tot uitvoering gebracht.
Samen met Sandra is door coaching het gewenste resultaat behaalt.
SERVICEMEDEWERKER SERVICETEAM GEMEENTE

Win werk – Win mezelf

Ik bedank je voor het bieden van een veilige omgeving, een open communicatie en een stukje meer inzicht in mezelf. Ik ben zeker een stap verder gekomen m.b.t. het werk gerelateerde deel en ik ben ook weer een stukje dichter bij mezelf gekomen. Een win – win situatie. Nogmaals bedankt Sandra!
MANAGEMENT ASSISTENT FACILITAIR DIENSTVERLENER

Zoektocht

Ik ben met een burn-out bij SanTiKi terecht gekomen en omdat ik behoefte had aan praktische en oplossingsgerichte ondersteuning. Ik heb de gesprekken met Sandra als erg prettig ervaren omdat Sandra de tijd voor je neemt en gezamenlijk de zoektocht met je aangaat. Door middel van gesprekken en oefeningen zet ze je aan het denken en probeert ze je te motiveren dingen in perspectief te plaatsen. Nogmaals bedankt Sandra!
CONSULENT GEMEENTE

Ontspannen thuiskomen

In juli 2019 een eerste kennismaking en nu na ruim 2 jaar afronden. Hartelijk bedankt voor heel veel in die tijd. De coach gesprekken in Holwierde, de ondersteuning en nu deze laatste maanden waken tegen oude valkuilen en kijken naar de toekomst. De gesprekken waren soms confronterend, maar altijd in een goede sfeer. Jij hebt je laten zien als iemand met een warm hart, die zeer betrokken is bij de te coachen persoon. Iedere keer als ik wegging uit Holwierde, was dat met een goed gevoel. Dat nodigde uit om ontspannen de toeristische route naar huis te nemen. En dat goede gevoel, daar mag ik nu zelf voor zorgen, en dat moet lukken met alles dat ik van jou hebt geleerd.
SENIOR FINANCIAL ACCOUNTING

In korte tijd helder op een rij

Tijdens een periode waarin het op het werk en privé even ‘niet meer soepel’ verliep, ben ik in contact gekomen met SanTiKi. Sandra heeft mij geholpen om zaken op een rij te zetten en helder te krijgen. Zij heeft de beschikking over/ kennis van verschillende methoden en samen hebben we gekeken wat bij mij past. Door haar hulp en ondersteuning heb ik in vrij korte tijd grote stappen kunnen zetten. Sandra neemt de tijd, daardoor voelde ik geen tijdsdruk tijdens de gesprekken. Ik ben blij dat ik van haar kennis en vaardigheden gebruik heb mogen maken en weet dat ik altijd op haar terug kan vallen! Bedankt Sandra!
LEERKRACHT BASISONDERWIJS

Assertiver en zelfvertrouwen

Door een promotie naar een leidinggevende functie ontstond de wens om wat te werken aan assertiviteit en communicatie in het algemeen.
Al vanaf het eerste gesprek voelde het goed met Sandra, een vertrouwde omgeving… zo voelde het al snel. Door middel van veel praten en wat oefeningen wist ze steeds mijn werkelijke behoefte aan te voelen. Mijn zelfvertrouwen kon wel wat beter en dat hebben we samen bereikt door erover te praten en tot andere inzichten te komen.
“Waar zit je liever in de bus; voorin naast de bestuurder waar je nog invloed hebt … of helemaal achterin waar je alleen maar mee lift.” Zomaar een zin die ik me herinner en die me ook daadwerkelijk bijgebleven en van dienst gebleken is; in mijn nieuwe functie kan ik weldegelijk invloed hebben op hoe zaken verlopen.
Sandra dankjewel voor hetgeen ik van je heb mogen leren. De praktijkvoorbeelden die we doorlopen hebben, maar ook je duidelijk aanwezige kennis op je vakgebied en je mensenkennis hebben me echt geholpen.
WACHTCHEF CHEMISCHE PLANT

Zoveel sterker

Sandra heeft mij, door verschillende opdrachten en veel praten, laten inzien dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik een heleboel kan en wat mijn kwaliteiten en karaktereigenschappen zijn. Dat ik trots op mezelf kan zijn. Dat is iets wat voor mij jarenlang heel moeilijk is geweest.
Sandra is een heel warme persoonlijkheid waarbij je je snel thuis voelt. Ze is in staat je inzichten te geven waar je echt mee verder kan. Ze is altijd eerlijk, maar oordeelt niet. De gesprekken met haar vond ik heel fijn en ging altijd met een positief gevoel naar huis. Sandra, bedankt voor de gesprekken van de afgelopen maanden. Je hebt me zoveel sterker gemaakt!
COMMUNICATIEMEDEWERKER

Wat streef ik werkelijk na

Een onzekere tijd met betrekking tot mijn werk, heeft mij doen nadenken over wat ik nu nog wil bereiken in mijn werk en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik dit ook met plezier kan uitvoeren in de toekomst. Dit heeft mij geleid naar Santiki Coaching en daar ben ik een job coach traject aangegaan.
Samen met Sandra ben ik aan de slag gegaan om antwoorden te krijgen op de vragen “wat ik werkelijk nastreef voor mijzelf, wat zijn mijn mogelijkheden en in welke beroepen zou dit het best tot zijn recht komen.
In een aantal intensieve en voor mij ook confronterende gesprekken heeft ze mij het inzicht gebracht hoe ikzelf in elkaar zit en op welke manier ik met mijn eigenschappen en capaciteiten dit in een passend beroep kan uitvoeren.
Ik heb de gesprekken met Sandra als zeer waardevol, sociaal, professioneel en integer ervaren.
Sandra weet je op doortastende wijze de juiste inzichten te geven met betrekking tot jezelf en vervolgens dit te vertalen in een werk gerelateerd plan voor de toekomst.
Het heeft mij heel veel inzicht en duidelijkheid gebracht en ik kan haar dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die goede job coaching zoekt.
FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Herkenning in enneagram

Mijn werkgever vroeg mij of ik voorman wilde worden van onze afdeling systeembeheer. Uit een assessment bleek dat ik er absoluut niet geschikt voor zou zijn, maar dat vond mijn manager een erg vreemde uitkomst. Hij bood mij aan om te gaan praten met Sandra om te achterhalen of ik voorman wilde worden en om te zien of de assessment die was gedaan bij mij juist was. Na een aantal gesprekken heeft Sandra een enneagram-type-test gebruikt om inzicht te krijgen in wat voor type persoon ik ben. Na de test, gaf Sandra mij een beschrijving dit type en ik herkende mezelf er direct in. Ze gaf niet alleen een beschrijving, maar ook mijn valkuilen en wat ik zou kunnen ontwikkelen om beter te functioneren als voorman. Daarnaast kwamen we er in de gesprekken achter dat er nog iets was, dat mij tegen hield in mijn ontwikkeling. Met een simpele (maar uiteindelijk heftige) oefening liet ze mij inzien dat ik zelf degene was die voor de druk zorgde die mij weerhield om verder te groeien.
Inmiddels heb ik het voormanschap geaccepteerd en hebben de gesprekken met Sandra zowel zakelijk als privé mij erg geholpen.
VOORMAN SYSTEEMBEHEER

Vraagstukken ontrafelen

In een voor mij hele onzekere tijd na ontslag op mijn werk, heeft Sandra voor mij en met mij samen helderheid geschept in de vragen ‘wat kan ik, wat wil ik en waar sta ik’ (werk gerelateerd). Zij heeft deze vraagstukken weten te ontrafelen met mij samen. Tijdens dit proces ben ik ook achter een aantal zaken gekomen, die mij zeker verder gaan helpen op mijn levenspad. Ik vind Sandra een heel lief,  rustig, sociaal en betrokken mens. Ze voelt je heel goed aan en is tegelijkertijd heel professioneel. Ik vond de werkmethodiek ook een hele prettige en verhelderende methodiek. Ik heb SanTiKi Coaching gebruikt als ‘outplacement traject’ na mijn ontslag. Ik kan Sandra aanbevelen aan iedereen die coaching zoekt!
AGOGISCH MEDEWERKER

 

Anders kijken naar verschillende karakters

De persoonlijke coaching heeft mij zeer geholpen om anders naar mensen en hun verschillende karakters te kijken. Het heeft mij een stuk meer rust gegeven en ben beter geworden in communicatie onder mijn collega’s en leidinggevende. Ik heb veel gehad aan de begeleiding en tips van Sandra. Een mens kan dus toch wel veranderen in zijn denken. Tijdens het jaargesprek blijkt dat ook de organisatie nog steeds zeer tevreden is, hoe ik nu in het team meedraai.
MIT SERVICEDESK / FLOORSUPPORT

Vertrouwen terug en kan er tegenaan

Na een zeer bewogen jaar thuis, had ik moeite om werk en privé nog gescheiden te houden én voor mezelf het gevoel, dat ik moeite had om mensen aan te sturen. Vond het makkelijker om mezelf af te sluiten en op die manier even afstand van alles te nemen, met als gevolg dat ik niet meer het gevoel had dat ik op het werk nog aansluiting had met mijn collega’s. Werk werd een moeten, er was niet veel lol meer aan. Nu een paar maand later, is mijn vertrouwen in mezelf weer terug en kan ik er weer tegenaan, wat ik echt geweldig vind.
In de werkomgeving is ondertussen veel veranderd, maar ik ben afgelopen jaar net zo hard mee veranderd en zie ik wel wat de toekomst me brengt. Het was een bijzondere ervaring en heb er zeker veel aan gehad.
ALLROUND OPERATOR CHEMISCHE INDUSTRIE

Eigen grenzen bewaken

Via mijn werk heb ik een coachingtraject bij Sandra gevolgd. Eerst kreeg ik een intake, waar ik binnen een minuut al wist dat ik bij haar een traject zou gaan volgen. Er was meteen een klik. Sandra laat je via een rustige, geduldige weg je eigen vragen beantwoorden en vult via coachende vragen of opmerkingen aan waar nodig. De ontvangst is altijd hartelijk en de sessies vinden plaats in een prettige, lichte kamer. Ze liet me nadenken over mijn eigen grenzen en hoe ik deze kan bewaken. Het heeft me heel veel gebracht. Ik voel me sterker en heb meer innerlijke rust. Ik ben Sandra enorm dankbaar en wens haar alle goeds.
ALLROUND JURIST

Ook als je 60 bent, kan loopbaan coaching van belang zijn.

In 5 gesprekken met Sandra heb ik, na het vervallen van mijn baan in een vak die ik 40 jaar met plezier en passie heb vervult, nog meer inzicht gekregen in wat ik nog wil doen voor ik met pensioen ga. Natuurlijk was dat het doel, maar voor dat we daar mee aan de slag konden was het bijvoorbeeld nodig om te weten hoe ik met mijn frustraties om zou kunnen gaan. Door het actief luisteren van Sandra heeft ze geholpen hiervoor de weg vrij maken. Pas toen konden we volgens mij aan de slag voor het daadwerkelijke doel. Opvallend vond ik dat ook uit een stabiele, gelukkige jeugd aspecten zijn te halen die zijn weerslag gaan hebben op je volwassen leven, die je in je voordeel kunt gebruiken. Hierdoor ontstaat een beeld waarin ik mij zelf natuurlijk heb herkend maar toch nog duidelijker in beeld is gekomen. Uiteindelijk hebben we ook heel concreet functies op een rij gekregen die ik eventueel in mijn organisatie kan gaan bekleden maar zou ook een baan ergens anders tot de mogelijkheden behoren.
De gesprekken hebben altijd op een relaxte maar functionele wijze plaats gevonden. Waardoor je ook rustig thuis komt en de gesprekken ontspannen kunt overdenken.
KOK MET PASSIE, die inziet dat er heel veel andere leuke functies zijn

Het heeft mij veel over mijzelf geleerd

Het coaching traject dat ik bij jou heb gevolgd heeft mij veel over mijzelf geleerd. In de gesprekken die wij hebben gevoerd zijn de onderwerpen goed besproken en hebben een positieve invloed op mij gehad. Ik wil je hiervoor bedanken, het heeft mij als mens rijker gemaakt.
BEDRIJFSLEIDER

Persoonlijk geluk

Laagdrempelige coaching wat bijdraagt tot persoonlijk geluk en succes.
HR ADVISEUR

Mooie en waardevolle leerervaringen

Onze gesprekken zijn altijd waardevol. Een oefening wat het omslagpunt om zekerheid te krijgen en onzekerheid op de achtergrond te schuiven. Je hebt mij goed ondersteund in de zaken die mij bezighouden. Het zijn mooie en waardevolle leerervaringen. Mij viel op de heldere kijk die je mij hebt kunnen geven. Het is mij een stuk duidelijker geworden hoe ik tegen de dagelijkse dingen aankeek. Je het mij verder in mijn denkproces geholpen.
VERZORGENDE IG

Meer zelfreflectie

Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn gevoel. Ik heb meer zelfreflectie over de toekomst. Ik ga nu meer naar wat ik wil  i.p.v. wat goed zou zijn. Ik kijk in kansen en niet naar zekerheden.
ADMINISTRATEUR

Onvoldoende is nu een behoorlijke voldoende

Wat heb ik geleerd van mijn coaching traject is dat ik niet alles op mezelf moet betrekken. Ik ben weer meer tevreden met mezelf en met het leven. Toen ik bij jou kwam was dat best wel ver te zoeken en gaf ik mijzelf volgens mij een onvoldoende en dat is inmiddels al weer een behoorlijke voldoende geworden. Dit komt omdat jij mij het besef hebt gegeven dat ik best wel wat ben en me best wel kan laten zien. Het zelfportret dat jij van mij had geschetst door middel van een interview  heeft mij ook heel veel gedaan en was ik blij mee. Mijn doel was om in de solliciatiegesprekken en daar op volgend het werk wat ik wellicht zou krijgen mij te laten zien. Ik heb nu twee sollicitatiegesprekken gehad waardoor  ik  nu aan de slag kan. Dus ik heb me laten zien anders zou ik niet aangenomen zijn. Ook door de terugkoppeling van het sollicitatie gesprek heb ik meegekregen dat het een leuk gesprek was. Ik kan dus wel wat :-). Dit wil ik zo vast gaan houden. Ik ben er nog niet dat merk ik wel aan mijzelf omdat ik best heel snel emotioneel ben en dat normaal nooit was. Heb de laatste jaren meer tranen gelaten dan mijn hele leven volgens mij :-).  Ik ben blij dat ik gesprekken met jou mocht hebben, we hebben ondanks dat het best wel lastig was soms ook best veel gelachen. Ik vond het leuke, leerzame gesprekken. Ik heb mezelf weer teruggevonden.
BANKMEDEWERKER

Een onmisbare schakel in mijn ontwikkeling

Vanwege een promotie heb ik via mijn werkgever een assessment gedaan via het GITP. Daaruit zijn een aantal ontwikkelpunten naar voren gekomen. Hierna werd ik in contact gebracht met Sandra.
Direct vanaf de kennismaking had ik een prettig gevoel bij haar. Professioneel maar hartelijk, duidelijk, maar warm.
Door middel van haar manier van coachen heb ik op een zeer prettige, en tegelijk directe manier, deze ontwikkelpunten aangepakt en inzicht gekregen over mijn plaats in de organisatie. Haar manier van werken heeft mij laten zien en ervaren hoe de dynamiek in een team mee beweegt met de verschillende manieren van communiceren.
Elke sessie had een duidelijke strekking, gevoed door de ontwikkelpunten uit het assessment.  Productiever had dit traject niet kunnen zijn.
Sandra, dank je wel voor het openen van ogen, deuren en mogelijkheden.
HOOFDOPERATOR CHEMISCHE INDUSTRIE

Groeien in mijn nieuwe rol

Na een promotie tot leidinggevende, ben ik via mijn werkgever bij Sandra terecht gekomen. Sandra heeft me op een fijne manier een spiegel voorgehouden en zo hebben we mijn valkuilen in kaart gebracht en aan kunnen pakken. Sandra weet altijd met de juiste vraagstelling te komen tot hetgeen wat er echt speelt en heeft me laten inzien dat de obstakels die ik zag meer een gevoel dan een feit waren. ‘’Lastig’’ werd  ‘’niet makkelijk’’ en  ‘’probleem’’ werd ’’uitdaging’’. We zijn op zoek gegaan naar waar ik in de nieuwe situatie voldoening uit kan halen en hier heb ik heel veel aan gehad. Sandra bedankt voor de fijne gesprekken!
HOOFDOPERATOR CHEMISCHE INDUSTRIE

Meer tijd

De zaterdag in september, de dag dat ik 45 werd. Het had een mooie dag moeten worden, maar het was een dag dat ik gebroken was…………. ik kon niet meer.
Via het werk ben ik in contact gekomen met Sandra. Vandaag de dag, na een aantal sessies en mezelf weer terug gevonden te hebben, heb ik een hele andere positieve kijk op mezelf gekregen. Meer tijd voor mijn gezin en mezelf. Hierbij wil ik Sandra dan ook hartelijk bedanken voor het luistert oor.
LOGISTIEK MEDEWERKER

Promotie

Aangezien ik niet meer met plezier naar het werk ging, en dit had aangegeven aan de leidinggevende ben ik bij Sandra (SanTiki) beland. Na een intake gesprek direct een goed gevoel bij Sandra. Bij het eerste vervolg gesprek besproken wat er dan enigszins aan de hand was. Uiteindelijk bleek dat ik aan m`n plafond zat en geen uitdaging meer zag in wat ik deed. Daarom ging eigenlijk alles op de automatische piloot. Na wat vragen e.d een opdracht meegekregen om eens te kijken wat ik dan zou willen.
Ik heb ongeveer 20 jaar in de verkoop binnendienst gezeten, en wilde naar de buitendienst. Dat is (voor mij ) nieuw en daar schuilen weer allerlei nieuwe uitdagingen in. Het feit dat ik er alleen nog maar aan dacht, maakte me al blij. M`n plan met Sandra besproken en de laatste sessies daar naar toegewerkt. Ondertussen had ik het er met de leidinggevende over gehad, en de ruimte was er gewoon.
Sandra nogmaals bedankt!
VERKOOP BINNENDIENST –> BUITENDIENST

Relatie constructiever op de werkvloer

Twee mensen in onze organisatie, beide bekleden een cruciale (en leidinggevende) positie, hadden een heftige aanvaring. De twee kennen elkaar al heel lang, er waren al eerder kleinere botsingen geweest. Meerdere collega’s hebben de confrontatie meegemaakt of hoorden erover, waardoor er nevenschade dreigde te ontstaan.
Wij wilden dit thema voor eens en voor altijd uit de wereld helpen, hebben daarom besloten professionele hulp van buiten in te schakelen.
Sandra van SanTiKi Coaching heeft er met een interventie en coaching traject (met beide betrokkenen) toe bijgedragen dat de angel uit het probleem is gehaald. Er is nu meer wederzijds begrip, de relatie op de werkvloer is constructiever geworden. De rest van de organisatie heeft de positieve verandering ook ervaren.
Sandra, bedankt voor de menselijke benadering en voor je hulp bij het oplossen van een probleem!
DIRECTEUR PLANT CHEMISCHE INDUSTRIE

Naast werk nu ook privé leven

Wegens vermoeidheidsklachten ben ik langs de huisarts gegaan en die heeft aangegeven om het een tijd rustig aan te doen. Ik heb dit bij mijn werkgever aangegeven en we kwamen er snel achter dat ik na werktijd en in het weekend veel bezig was met werk. Mijn werkgever heeft destijds aangeboden om in gesprek te gaan met Sandra om een goede werk / privé balans te krijgen.
De eerste keer dat ik bij Sandra was, was er direct een goed gevoel. Ik werd op mijn gemak gesteld en voelde me snel thuis. Na meerdere sessies begon ik in te zien dat er naast mijn werk ook een privé leven was, waar ik destijds geen aandacht aan bestede. Dit hebben we opgepakt door een overzicht te maken waaraan ik mijn tijd bestede. Dit kwam hard binnen en heeft mij tot het denken gezet. Na meerdere sessies, kleine en grote aanpassingen kan ik zeggen dat ik nu de perfecte werk / privé balans heb waarvoor ik Sandra dankbaar ben.
ICT SERVICEDESK EMPLOYEE

Weer trots, zelfverzekerd en vol energie

De eerste keer bij Sandra heeft ze mij meteen om mijn gemak gesteld zodat ik mij snel thuis voelde bij haar. We hebben opdrachten gedaan en heel veel gepraat en bij sommige gesprekken gingen we heel diep en was het heel emotioneel. Door mij een spiegel voor te houden heeft ze mij geleerd niet voor een ander te denken, mijn eigen keuzes te maken en mijn eigen grenzen te bepalen en aan te geven. Ze heeft mij door onze gesprekken laten zien dat ik er mag zijn en dat ik er toe doe. Ik kan weer rechtop lopen en mag trots op mezelf zijn. Dank je voor alles Sandra, jij bent een fijn en warm persoon en na onze gesprekken ging ik vaak moe maar bovenal ook blij en voldaan naar huis. Ik voel me zelfverzekerd en ga vol energie naar mijn nieuwe baan.
MEDEWERKER FINANCIEEL BELEID

Je bent je eigen sleutel tot succes

Toen ik een belangrijke keuze in mijn leven maakte, het werk dat ik jarenlang met veel passie en plezier heb gedaan vaarwel zeggen, zocht ik de antwoorden op een aantal essentiële vragen. Sandra heeft mij laten zien dat de antwoorden in mijzelf, dicht onder de oppervlakte liggen. Door heel goed te luisteren, mee te bewegen in mijn zoektocht. Neem de tijd, rust, jezelf serieus en vertrouw op je eigen gevoel. Dat is toch een van de belangrijkste lessen die ik uit de waardevolle maar vooral ook leuke sessies heb geleerd. Je bent je eigen sleutel tot succes.
Ik gun iedereen die met zijn/ haar eigen zoektocht bezig is, de ondersteuning van SanTiKi Coaching. Dank Sandra!
VESTIGINGSMANAGER

Gegroeid door Walking In Your Shoes

Sandra is een professionele coach met een mooie mix van een warme persoonlijkheid gecombineerd met een goed analytisch vermogen. Je voelt je snel bij haar op je gemak, wat maakt dat je gemakkelijk bij je diepere lagen komt. Ze begeleidt je, waarbij het voelt als je eigen proces. Ik ben weer een stukje gegroeid mede door “Walking In Your Shoes”, bedankt daarvoor Sandra!
P & O ADVISEUR

Mijn schoenen passen weer

Soms overkomen je dingen in je leven waar je geen invloed op hebt maar die wel invloed op jou hebben. Je merkt dat je anders gaat voelen en functioneren en dat je uit balans bent. De vraag is dan wat accepteer je wel en wat niet? En nog belangrijker of het nu wel of niet is, hoe ga er in de toekomst mee om?
Na een periode van ziek zijn en herstellen waarbij rust en vooral geen inspanning van belang was, mocht en kon ik weer langzaamaan mijn dagelijkse activiteiten oppakken. Uiteindelijk kon ik ook weer aan het werk bij mijn werkgever. Tja en toen merkte ik pas echt dat dingen niet meer zo gingen als voordat ik ziek werd. Ik kon anders vanuit moeilijke situaties altijd wel zelf de oplossing vinden maar nu kwam ik er al snel achter het niet alleen te kunnen en willen. Voor mijn gevoel was ik mijn “ik” en balans kwijt en vroeg ik mij af pas ik nog wel in het huidige “werkveld”. Ik ben positief ingesteld en niet bang om mijn hulpvraag te stellen. Dat deed ik bij mijn werkgever en die heeft geholpen de juiste coach te vinden.
Bij Sandra had ik na de intake al het gevoel zij en haar manier van aanpak passen bij mij. Eerlijk en oprecht naar elkaar toe en open “minded”. Van Mindfulness tot aan Walking in Your Shoes heb ik doorlopen. Sandra gaf steeds aan dat het vooral een kwestie was van zelf doen maar belangrijker is gelukkig voelde dat niet als alleen. Er is een coach nodig om het traject te doorlopen niet alleen om uit te leggen hoe je de oefeningen moet doen maar vooral ook om je te stimuleren en met regelmaat een spiegel voor te houden. Er zijn mij genoeg handvatten aangereikt voor de komende tijd. Walking in Your Shoes was inspirerend en ik weet nu dat ik met deze hulp steviger in mijn schoenen sta. Mijn schoenen zitten zo stevig dat de energie vastgehouden wordt en balans vinden vele malen gemakkelijker is geworden. Hiermee ga ik enthousiast de toekomst tegemoet, Sandra bedankt.
MEDEWERKER BELEIDSUITVOERING

Zou ik nog kunnen veranderen?

Regelmatig had ik moeite om met stress om te gaan. Iemand van mijn werk heeft toen Sandra aanbevolen. Ondanks dat ik eerst sceptisch was, ik ben al 50 jaar zo en hoe zou ik nu nog kunnen veranderen, heb ik geen spijt gehad. Voelde me gelijk thuis bij Sandra en had ook het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kon. Ben zo’n zes keer geweest en Sandra heeft me op een aantal punten gewezen die ik zelf niet heb gezien. Dit helpt mij om relaxter in het leven te staan en voel me ook rustiger in stress situaties.
APPLICATIEBEHEERDER

Nu zelf aan de slag

Ik heb een aantal zaken uit het coaching traject eruit gepikt om daar voor mijzelf mee aan de slag te gaan en waar ik inmiddels van merk dat ik er profijt van heb.
QUALITY MANAGER

Ook al heb je een beperking, je bent niet beperkt

Dagelijks hoofdpijn, een uitputtend iets wat medisch niet aantoonbaar is. Mijn huidige functie kon ik niet meer vervullen, waardoor we samen op zoek zijn gegaan naar een alternatief. Samen zijn we hier een dik half jaar mee bezig geweest en heb ik veel over mijzelf geleerd. Soms was ik erg lastig en koppig, maar toch wist je mij altijd een andere blik op bepaalde zaken te geven (dat accepteerde ik niet direct, maar als ik daar thuis over na ging denken kon ik niet anders dan je gelijk te geven). Nu heb ik samen met jou een nieuwe uitdaging gevonden bij een andere werkgever, het geeft me weer energie om aan de slag te kunnen. Ik ben je erg dankbaar voor de fijne gesprekken (soms wel confronterend) en de gastvrijheid.
SYSTEEMBEHEERDER

Voelde mij zeer op mijn gemak

Dank je wel voor de wijze waarop je mijn CSI hebt afgenomen. Heb me zeer op me gemak gevoelt en kreeg alle ruimte om over de vragen na te denken. Grappig om te ervaren dat het CSI de hele dag wat aan het rondzingen in me is gebleven.
BEDRIJFSKUNDIGE

Assertiever en zelfverzekerder door wederzijdse interacties

Ik ben bij SanTiKi (Sandra) terecht gekomen via mijn werk. Ik had een beoordelingsgesprek waaruit naar voren is gekomen dat ik wat assertiever en wat zelfverzekerder moet overkomen. Ik heb zelf aan de bel getrokken bij mijn werk en de eerste afspraak was snel geregeld. De eerste indruk was van mijn kant zeer positief, er was gelijk een klik. Ik zag gelijk dat er een deskundige in haar vak tegenover mij zat. De gesprekken waren zeer gemoedelijk en in een goede relaxte sfeer en ruimte. Wederzijdse interacties waren prima. Tijdens het traject waren er ook sessies met mijn directe leidinggevende, welke hier ook zeer enthousiast over was.  Ik zou haar direct aanbevelen. Ik was zelf ook na de gesprekken zeer enthousiast en ging altijd met een goed gevoel weer naar huis.
WERKVOORBEREIDER CHEMISCH BEDRIJF

Match met onze organisatie

De mogelijkheid van korte interventies en de regionale verbondenheid, maken de match met onze organisatie.
P&O MANAGER

Opvoeding speelde een grotere rol dan ik had gedacht

Allereerst: ik heb erg genoten van de sessies die we hebben gehad Het heeft me weer een stukje dichter bij mezelf gebracht. Dat alleen al is mooi; je denkt jezelf te kennen maar leert toch weer nieuwe dingen. Sommige zaken waarvan ik dacht dat dit gewoon ‘karakter’ van mij was, maar waar opvoeding toch een grotere rol heeft gespeeld dan ik had gedacht. Nurture vs. Nature. Ook de relatie tussen rolmodellen uit het vroege verleden en de persoon die ik nu ben, is toch wel een eye-opener. Het waar ‘kom ik vandaan’ vertalen naar het ‘waar ga ik naar toe’. Ook het kaartenspel tijdens onze tweede sessie was leuk en leerzaam om te doen. Momenten van herkenning. Dat ik denk: ok, zo raar is het dus ook niet dat ik nu in dit vak zit. Maar liet ook mooi het deel zien wat ik nu nog mis. En hoe dat ook weer verband houdt met mijn ‘herondekte persoonlijkheid’. Dat houdt me absoluut bezig. De concrete beroepen brengen dat deel zeker in beeld. Zeker nog continu stof tot nadenken. Ik zie het ook niet als een eindproduct: het is een fundamentele stap (kennis over jezelf en wat je wil) op weg naar een rol dat recht doet of tegemoet komt aan al deze verschillende onderdelen.
MARKETING PROJECTMANAGER

Vertrouwen

Door onze gesprekken ben ik weer op mijn gevoel gaan vertrouwen.
CONTROLLER

Balance is the key of life.

Ik heb mezelf teruggevonden. Ik loop niet meer naast mezelf. Ik ben helemaal mezelf weer! Daardoor kan ik genieten van alles in het leven en vooral de kleine dingen waarderen. Heel erg bedankt voor onze fijne en goed voelende gesprekken. Mede door deze gesprekken ben ik weer diegene die ik altijd graag hebben willen zijn! Sandra, dank je wel!!
BANKMEDEWERKER

Je nam de tijd en de ruimte

Wat ik heel fijn vond vind is de tijd die je nam en de ruimte die je gaf/ geeft.
FACILITAIR MANAGER

Jouw passie voor het vak is zeker merkbaar

Zoals afgesproken zou ik nog feedback geven op het coachingstraject van afgelopen jaar. Ik denk dat we allebei niet verwacht hadden, dat het traject gedurende een periode van een  jaar zou doorlopen. In de vele ups en downs die in deze tijd de revue passeerden, bleken de gesprekken met jou echt iets waar ik naar uit kon kijken en waar ik houvast aan had. Altijd verliet ik je praktijk met een positieve “vibe”. Op je website staat dat je dit vak vanuit je passie beoefent en ik vind dit zeker merkbaar. Dat je niet werkt met een vooropgezet plan, maar het laat komen zoals het komt, vind ik een grote kracht. Ook past dit natuurlijk in de mindfull gedachte van het “hier en nu”. Zelf heb ik jouw werkzaamheden ervaren als zeer betrokken, vanuit een oprechte interesse. Je schroomt hierbij niet om soms confronterende vragen te stellen, of opmerkingen te maken die stof geven tot nadenken of zelfreflectie. De vrijdag na onze afsluiting ging ik weer voor het eerst zonder buikpijn aan het werk, de week erna, waarin mijn collega vakantie had, heb ik fijn gewerkt en dat voelde goed. Meer zelfvertrouwen en energie. Ik heb lang nagedacht of ik ook opbouwende kritiek had, maar dat kan ik eigenlijk niet bedenken. Dus dat lijkt me voor jou ook een opsteker. Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor het afgelopen jaar.
FRONTOFFICE MEDEWERKER

Aanrader voor anderen

Aan onze gesprekken heeft ze zeker wat gehad, breder kijken. Niet vasthouden aan de bekende dingen. Een aanrader voor anderen.
VERZORGENDE

Balans tussen werk en privé is nu beter

Belangrijkste hulpvraag toen ik 9 maanden geleden bij Sandra binnenstapte, was dat ik erg moeilijk afstand kon nemen van mijn werk. Sandra heeft me doen inzien dat ik vaker moet kiezen voor mijzelf, en dat ik mij niet overal verantwoordelijk voor hoef te voelen. Niet alleen in werksituaties maar ook privé heeft me dit al veel opgeleverd. De balans tussen werk en privé is voor mij nu veel beter, en ik voel me tevredener en gelukkiger dan daarvoor.
CONTROLLER